Solené vepřové maso s hráškovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Solené vepřové maso s hráškovým pyré
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33368 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
120 g | Cibule |
500 g | Hrášek |
1 g | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
300 g | Pórek |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
2000 g | Vepřová plec |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 393,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hrášek, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Solené vepřové maso s hráškovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme a uvedeme k varu. |
2 | Přidáme bobkový list a tymián. Vaříme 60 minut. |
3 | Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme smetanu, máslo a dobře promícháme, osolíme a opepříme. |
4 | Maso dáme do hrnce, zalijeme 4 l vody, přidáme zbylé koření a zeleninu a uvedeme k varu. Vaříme 120 minut. |
5 | Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a servírujeme s hrachovým pyré. |