Jehněčí kýta na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na česneku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33370 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 stroužek | Česnek |
3000 g | Jehněčí kýta |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na plech. |
2 | Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky a neloupaný rozložíme na plech kolem masa. |
3 | Pečeme při 210°C 50 minut, poté maso zabalíme do alobalu a necháme odležet 15 minut. |
4 | Vypečenou šťávu a pečený česnek servírujeme s plátky masa. |
Poznámka
Maso servírujeme horké, vhodnou přílohou jsou smetanové brambory.