Polévka s česnekem a opečenou žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s česnekem a opečenou žemlí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 33371 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
15 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
3 ks | Vejce slepičí |
2400 ml | Voda pitná |
800 ml | Vývar slepičí |
2 polévková lžíce | Kachní sádlo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Vejce slepičí, Voda pitná, Kachní sádlo, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Vývar slepičí, Olej olivový, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s česnekem a opečenou žemlí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí. |
2 | Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky. |
3 | Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi. |
4 | Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou. |