Vichyssoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vichyssoise
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33375 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
40 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 186,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vichyssoise postup přípravy receptu:
1 | Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část. |
2 | Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout! |
3 | Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut. |
4 | Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto. |
5 | Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou. |
6 | Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou. |
7 | Můžeme podávat studenou i horkou. |
Ta je tak krásně jednoduchá, že musím vyzkoušet...