Recept

Omeleta s houbami pro dřevorubce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 33376
Kategorie: Brambory

Ingredience

130 g Anglická slanina
350 g Brambory
2 ks Cibule
2 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
130 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
35 g Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
6% Sacharidy 23 g
52% Tuky 39 g
38% Sodík 753 mg
42% Bílkoviny 23 g

Omeleta s houbami pro dřevorubce postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.

2

Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

3

V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.

4

Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.

5

Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.

6

Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.

7

Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.

Poznámka

Omeletu podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept