Omeleta s houbami pro dřevorubce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s houbami pro dřevorubce
Omeleta s houbami pro dřevorubce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 33376 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
130 g | Anglická slanina |
350 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
130 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
35 g | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 522,8mg |
Draslík | 930,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s houbami pro dřevorubce postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. |
3 | V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka. |
4 | Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu. |
5 | Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme. |
6 | Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova. |
7 | Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou. |
Poznámka
Omeletu podáváme s chlebem.