Jednoduchý recept

Tomatová esence

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33379
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

6 g Bazalka
60 g Celer řapíkatý
10 g Cukr třtinový
40 g Fenykl sladký - hlíza
2 špetka Pepř cayenský
2500 g Rajčata
60 g Šalotka
10 g Sůl
4 g Tymián čerstvý
2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 588kJ
9% Sacharidy 31 g
2% Tuky 1 g
51% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Tomatová esence postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a omyjeme.

2

2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.

3

Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.

4

Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.

5

Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.

6

Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.

7

Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.

Poznámka

Na přípravu tohoto receptu použijeme pouze dobře vyzrálá letní rajčata. K času přípravy musíme připočítat dobu marinování 7 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept