Studená melounová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená melounová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33381 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
2000 g | Meloun Cantaloupe |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 733kJ
12% Sacharidy 45 g
2% Tuky 1 g
8% Sodík 168 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 187,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun Cantaloupe, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená melounová polévka postup přípravy receptu:
1 | Meloun oloupeme, pokrájíme na menší kousky. |
2 | Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a rozmixujeme na pyré. |
3 | Šunku pokrájíme na drobnější kousky a vmícháme do polévky. |
4 | Servírujeme vychlazené. |