Kořeněná jablečná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná jablečná polévka
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33384 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
30 ml | Chutney mangové |
60 g | Cibule |
12 ml | Citronová šťáva |
800 g | Jablka |
10 g | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
4 g | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1000 ml | Vývar drůbeží |
130 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 348,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kari koření, Máta, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná jablečná polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobnější kusy. |
3 | Máslo rozpálíme a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme jablka a kari. |
4 | Necháme smažit 2 minuty, poté zalijeme vývarem a přiklopené vaříme 25 minut. |
5 | Do polévky přimícháme mangové chutney, sekanou mátu a citrónovou šťávu. |
6 | Rozmixujeme na hladkou kaši. |
7 | Polévku necháme dobře vychladit, poté vmícháme smetanu, osolíme a opepříme a servírujeme. |
Poznámka
Druh kari směsi pečlivě volíme dle očekávaného výsledku, některé směsi jsou výrazně pálivé, jiné lehce kořeněné.