Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33386
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 l Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuřín

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
8% Sacharidy 27 g
34% Tuky 26 g
18% Sodík 359 mg
19% Bílkoviny 11 g

Krkonošská dumlikačka postup přípravy receptu:

1

Omytý a oloupaný tuřín pokrájíme na kostičky a dáme ho vařit do osoleného mléka.

2

Do smetany rozmícháme dohladka mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Když je tuřín poloměkký, přimícháme smetanu s moukou a pomalu dovaříme. Ke konci vaření přimícháme kopr, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept