Vývar se sýrovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar se sýrovými noky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33387 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
60 g | Kedlubna |
50 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
5 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
2000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 226,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kedlubna, Květák, Muškátový oříšek, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar se sýrovými noky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky. |
2 | Květák rozebereme na růžičky. |
3 | Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty. |
4 | Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut. |
5 | Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem. |
6 | Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce. |
Poznámka
Na polévku můžeme použít i mraženou zeleninovou směs.