Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33391
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

60 g Cibule
450 g Játra drůbeží
3 špetka Majoránka
30 g Mandle
40 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 768kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 11 g
45% Sodík 899 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vývar s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Drůbeží játra dobře omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.

2

Mandle přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, poté nasekáme najemno.

3

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

4

Všechny tyto suroviny smícháme dohromady, přidáme majoránku, sůl, pepř, mouku a žloutky.

5

Vše dobře prohněteme a vytvarujeme v malé knedlíčky. Ty obalíme ve strouhance.

6

Vývar uvedeme k varu a knedlíčky do něj dáme vařit. Vaříme přibližně 5 minut.

7

Uvařené knedlíčky vyplují na hladinu.

Poznámka

Polévku můžeme vylepšit domácími nudlemi či zeleninou pokrájenou na tenké nudličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept