Vývar s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33391 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
450 g | Játra drůbeží |
3 špetka | Majoránka |
30 g | Mandle |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 159,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Mandle, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra dobře omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši. |
2 | Mandle přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, poté nasekáme najemno. |
3 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
4 | Všechny tyto suroviny smícháme dohromady, přidáme majoránku, sůl, pepř, mouku a žloutky. |
5 | Vše dobře prohněteme a vytvarujeme v malé knedlíčky. Ty obalíme ve strouhance. |
6 | Vývar uvedeme k varu a knedlíčky do něj dáme vařit. Vaříme přibližně 5 minut. |
7 | Uvařené knedlíčky vyplují na hladinu. |
Poznámka
Polévku můžeme vylepšit domácími nudlemi či zeleninou pokrájenou na tenké nudličky.