Recept

Tuřín se skopovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33394
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Skopová plec
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Tuřín
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 536kJ
5% Sacharidy 17 g
100% Tuky 75 g
14% Sodík 281 mg
42% Bílkoviny 24 g

Tuřín se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté skopové maso z plecka odblaníme a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Ve větším hrnci si rozpálíme máslo, na které dáme cibuli s masem a cc 5 minut restujeme dozlatova.

3

Pak maso poprášíme moukou, promícháme a osmažíme dozlatova.

4

Za stálého míchání přilijeme 1/5 litru horké vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a hrnec zakryjeme. Maso dusíme přibližně 45 minut.

5

Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.

6

Čerstvý tymián omyjeme a 4 malé snítky odložíme (1 lžíce).

7

Omytý a oloupaný tuřín (hovorově dumlik) pokrájíme na větší kousky a přidáme ho vařit k masu a společně dusíme dalších 20 minut.

8

Když je vše měkké, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pomalu krátce povaříme.

9

Vyjmeme nové koření a bobkový list.

10

Tuřín se skopovým masem dáme na talíře, ozdobíme snítky tymiánu s proužky papriky a podáváme.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept