Recept

Vysocký bramborák - fofrovanec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33396
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
30 g Cukr krupice
200 g Křížaly (sušená jablka)
50 g Máslo čerstvé
1,3 dl Mléko plnotučné
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
16% Sacharidy 58 g
18% Tuky 13 g
7% Sodík 140 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vysocký bramborák - fofrovanec postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.

2

Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.

3

Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.

4

Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.

5

Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept