Fazolová polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33398 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
120 g | Cibule |
800 g | Fazole bílé sterilované |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
60 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Máslo rozpálíme a cibuli osmahneme dozlatova. |
2 | Poté přimícháme fazole, koření a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 12 minut. |
3 | Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu. |
4 | Slaninu pokrájíme na menší kousky a osmahneme dozlatova na pánvi. |
5 | Jednotlivé porce servírujeme posypané slaninou a sekanou petrželí. |
Poznámka
Polévku můžeme ještě servírovat s volským okem a opečeným toustovým chlebem.