Hovězí polévka s rajčaty a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s rajčaty a chilli
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33401 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
80 g | Cibule |
6 g | Čokoláda hořká |
400 g | Fazole červené sterilované |
500 g | Hovězí maso mleté |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
800 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Čedar |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 209,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s rajčaty a chilli postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Ty osmahneme na rozpáleném oleji do zrůžovění. |
3 | Přidáme mleté maso, dobře mícháme, aby nevznikly žmolky. |
4 | Krátce osmahneme, poté přidáme fazole, rajčata, vývar, čokoládu a chilli. |
5 | Uvedeme k varu a necháme vařit 80 minut. |
6 | Osolíme a opepříme dle chuti. |
7 | Jednotlivé porce servírujeme posypané sekanými bylinkami a strouhaným sýrem. |
Poznámka
Polévku je lepší servírovat odleženou jeden den, kdy získá plnější chuť.