Quinoová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Quinoová polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33403 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
100 g | Celer řapíkatý |
80 g | Cibule |
140 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Quinoa |
400 g | Rajčata sušená sterilovaná |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Quinoa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Quinoová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Obojí poté osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Smažíme 5 minut, poté přimícháme quinou. |
3 | Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, rozmarýn, bujon a 1500 ml horké vody. Uvedeme k varu. |
4 | Mezitím si pokrájíme zelí a celer a obojí přimícháme do polévky. |
5 | Vaříme cca 12 minut. |
6 | Uvařenou polévku dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Konzervovaná rajčata lze nahradit čerstvými rajčaty, zbavenými slupek.