Pikantní polévka servírovaná v bochníku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní polévka servírovaná v bochníku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33405 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Chléb konzumní |
70 g | Cibule |
450 g | Kukuřice mražená |
15 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 176,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Paprika červená, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kukuřice mražená, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní polévka servírovaná v bochníku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky. |
3 | Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku. |
4 | Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty. |
5 | Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme. |
6 | Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem. |
7 | Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut. |
8 | Hotovou polévku zjemníme smetanou. |
9 | Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou. |
Poznámka
Bochník chleba lze ještě překrýt plátkem eidamu a nechat chvíli zapéct v troubě. Použijeme 4 menší, kulaté bochníky.