Chlupaté knedlíky - frncouchaté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlupaté knedlíky - frncouchaté
Chlupaté knedlíky - frncouchaté
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33406 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1,5 dl | Mléko - podmáslí |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chlupaté knedlíky - frncouchaté postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a podmáslí a dobře vše promícháme. |
2 | Do většího hrnce si dáme vařit vodu, z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vařící vody a občas je zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. |
3 | Vaříme je deset minut, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, polijeme rozpuštěným sádlem a podáváme. |
Poznámka
Frncouchaté knedlíky podáváme jako přílohu k masu a zelí.