Recept

Koláč s jablky a pudinkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 33408
Kategorie: Koláče

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
20 g Kypřicí prášek do pečiva
10 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Minerální voda perlivá
600 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Strouhanka
250 g Tuk rostlinný
Náplň
2 ks Banány
14 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1,5 kg Jablka
150 g Rozinky bílé
Pudink
4 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 l Mléko polotučné
200 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
26% Sacharidy 95 g
19% Tuky 14 g
9% Sodík 189 mg
15% Bílkoviny 8 g

Koláč s jablky a pudinkem postup přípravy receptu:

1

Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.

2

Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.

3

Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.

4

Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme

5

Pudink:

6

Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.

Poznámka

Koláč podáváme na dezertním talířku a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept