Kuřecí vývar s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí vývar s bramborami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33410 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
60 g | Cibule |
300 g | Kuřecí maso vařené |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 424,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí vývar s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky. |
2 | Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka. |
3 | Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty. |
4 | Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme. |
5 | Povaříme 5 minut a ihned servírujeme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.