Recept

Podkrkonošské házedlo přes bidlo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33417

Ingredience

350 g Brambory
1 ks Cibule
300 g Klobása Dunajská
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3,3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
23% Sacharidy 85 g
50% Tuky 37 g
14% Sodík 284 mg
50% Bílkoviny 28 g

Podkrkonošské házedlo přes bidlo postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a nahrubo nastrouháme. Uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme, oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova.

2

Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a vodu (přibližně 2-3 dl) a vymícháme hladké husté těsto na nočky.

3

V pánvi rozpálíme sádlo, za stálého míchání nastrouhané brambory rychle osmažíme dozlatova. K bramborům přidáme klobásu, promícháme a prohřejeme.

4

V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody.

5

Vaříme je přibližně 3-5 minut. Když vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev s osmaženými bramborami a klobásou, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.

6

Každou porci ozdobíme usmaženou cibulkou na másle a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept