Vepřová kýta s tagliatelle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s tagliatelle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33418 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Mák mletý |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový |
300 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
500 g | Vepřová kýta |
20 ml | Víno portské |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 697,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana zakysaná 14%, Tagliatelle, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s tagliatelle postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
2 | Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme. |
3 | Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou. |
Poznámka
Suchá sladká a dezertní vína, jako je madeira, marsala, portské a sherry, přidáváme jen tam, kde chceme dosáhnout speciální chuti připravovaných jídel.