Recept

Vepřová kýta s tagliatelle

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33418
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
2 kávová lžička Mák mletý
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 g Protlak rajčatový
300 g Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
500 g Tagliatelle
500 g Vepřová kýta
20 ml Víno portské
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 992 kcal
Kilojoule 4 149kJ
28% Sacharidy 102 g
60% Tuky 45 g
28% Sodík 559 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vepřová kýta s tagliatelle postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

2

Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.

3

Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.

Poznámka

Suchá sladká a dezertní vína, jako je madeira, marsala, portské a sherry, přidáváme jen tam, kde chceme dosáhnout speciální chuti připravovaných jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept