Ravioli z Orientu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli z Orientu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33419 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
500 g | Jehněčí maso mleté |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
4 stroužek | Česnek |
500 ml | Jogurt bílý |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Těsto | |
40 g | Máta |
50 g | Mouka pšeničná celozrnná |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 210,4mg |
Draslík | 578,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Hřebíček mletý, Jehněčí maso mleté, Kopr čerstvý, Skořice mletá, Sůl, Česnek, Jogurt bílý, Sůl, Máta, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli z Orientu postup přípravy receptu:
1 | Náplň: Najemno nakrájenou cibuli, chilli papričku a koření smažíme na oleji asi 5 minut, až cibule zezlátne. Přidáme mleté maso a smažíme je při vysoké teplotě dohněda, průběžně promícháváme. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Odstavíme, vmícháme citronovou kůru a bylinky. Hotovou náplň necháme vychladnout. |
2 | Omáčka: Kuřecí vývar přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a všleháme jogurt a česnek. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Těsto na ravioli zpracujeme v hnětači z obou druhů mouky, vody, vejce a žloutku. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly. Na strojku na přípravu těstovin nastavíme co největší vzdálenost válečků, válečky poprášíme moukou, těsto necháme projít mezi válečky a přeložíme je na třetinu (šířka zůstane stejná). |
4 | Těsto opět necháme projít mezi válečky a postup opakujeme nejméně desetkrát s tím, že těsto vždy o 90 stupňů pootočíme. Podle potřeby těsto i válečky občas poprášíme moukou. Potom vzdálenost válečků postupně o 1 stupeň zmenšujeme, až je placka silná 1 mm. Přikryjeme ji utěrkou a postup opakujeme se zbývajícími třemi díly těsta. Těsto můžeme vyválet také ručně. |
5 | Z placek nakrájíme čtverce o stranách 12 cm. Do středu každého z nich dáme lžíci náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtverec přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme k sobě. Ravioli přeneseme na mírně pomoučený plech a zakryjeme je utěrkou, dokud nezpracujeme všechny placky. |
6 | Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente (asi 3 minuty). Vyndáme je, necháme okapat, obalíme omáčkou a ozdobíme mátou. |