Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33419
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Náplň
1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Hřebíček mletý
500 g Jehněčí maso mleté
2 kávová lžička Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Skořice mletá
5 g Sůl
Omáčka
4 stroužek Česnek
500 ml Jogurt bílý
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží
Těsto
40 g Máta
50 g Mouka pšeničná celozrnná
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
14% Sacharidy 51 g
44% Tuky 33 g
53% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Ravioli z Orientu postup přípravy receptu:

1

Náplň: Najemno nakrájenou cibuli, chilli papričku a koření smažíme na oleji asi 5 minut, až cibule zezlátne. Přidáme mleté maso a smažíme je při vysoké teplotě dohněda, průběžně promícháváme. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Odstavíme, vmícháme citronovou kůru a bylinky. Hotovou náplň necháme vychladnout.

2

Omáčka: Kuřecí vývar přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a všleháme jogurt a česnek. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

Těsto na ravioli zpracujeme v hnětači z obou druhů mouky, vody, vejce a žloutku. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly. Na strojku na přípravu těstovin nastavíme co největší vzdálenost válečků, válečky poprášíme moukou, těsto necháme projít mezi válečky a přeložíme je na třetinu (šířka zůstane stejná).

4

Těsto opět necháme projít mezi válečky a postup opakujeme nejméně desetkrát s tím, že těsto vždy o 90 stupňů pootočíme. Podle potřeby těsto i válečky občas poprášíme moukou. Potom vzdálenost válečků postupně o 1 stupeň zmenšujeme, až je placka silná 1 mm. Přikryjeme ji utěrkou a postup opakujeme se zbývajícími třemi díly těsta. Těsto můžeme vyválet také ručně.

5

Z placek nakrájíme čtverce o stranách 12 cm. Do středu každého z nich dáme lžíci náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtverec přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme k sobě. Ravioli přeneseme na mírně pomoučený plech a zakryjeme je utěrkou, dokud nezpracujeme všechny placky.

6

Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente (asi 3 minuty). Vyndáme je, necháme okapat, obalíme omáčkou a ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept