Hovězí na zázvoru se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na zázvoru se špagetami
Hovězí na zázvoru se špagetami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
150 g | Fazolové klíčky |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 g | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 462,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na zázvoru se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, vmícháme lžíci arašídového oleje. |
2 | Na lžíci arašídového oleje smažíme na velké pánvi doměkka kolečka cibule. Přidáme drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli papričky. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a smažíme je zprudka, průběžně promícháváme dohněda. |
3 | Ochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem, fazolovými klíčky a koriandrem. Ochutnáme, v případě potřeby osolíme, opepříme, případně přidáme chilli, dále mícháme, až se všechny složky prohřejí. Potom maso přendáme do nahřáté misky, na pánev přidáme zbývající arašídový olej a dáme do něj těstoviny. Promícháme je při vyšší teplotě, aby se prohřály. Upravíme na talíře, navrch rozložíme hovězí maso a podáváme. |