Vepřové kuličky s rigatone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kuličky s rigatone
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33424 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
15 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
1 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřové maso mleté |
Omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
125 ml | Hovězí vývar základní |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 772,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Bazalka, Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Rigatoni, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kuličky s rigatone postup přípravy receptu:
1 | Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce. |
2 | Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme. |
3 | Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu. |
4 | Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut. |
5 | Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky. |
Poznámka
Hotový pokrm můžeme ozdobit snítkami čerstvých bylinek podle vlastního výběru nebo hoblinkami parmazánu.