Recept

Vepřové kuličky s rigatone

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33424
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
15 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
80 g Strouhanka
5 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Rigatoni
1 ks Vejce slepičí
750 g Vepřové maso mleté
Omáčka
2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
125 ml Hovězí vývar základní
425 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 930kJ
24% Sacharidy 87 g
67% Tuky 51 g
74% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Vepřové kuličky s rigatone postup přípravy receptu:

1

Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce.

2

Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme.

3

Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu.

4

Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut.

5

Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky.

Poznámka

Hotový pokrm můžeme ozdobit snítkami čerstvých bylinek podle vlastního výběru nebo hoblinkami parmazánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept