Recept

Marocké jehněčí s nudlemi

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33427
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 g Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
5 g Garam masala
600 g Jehněčí maso
5 g Kmín mletý
30 g Koriandr čerstvý
5 g Kurkuma
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Rajčata
5 g Sůl
350 g Tagliatelle
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
20% Sacharidy 72 g
41% Tuky 31 g
29% Sodík 570 mg
62% Bílkoviny 35 g

Marocké jehněčí s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a najemno nakrájený zázvor smažíme na másle na malém ohni dozlatova. Přidáme mleté chilli koření, kurkumu, koření garam masala a kmín.

2

Vmícháme mleté maso, důkladně je prosmažíme. Vmícháme rajčata, cukr, sůl a vodu, pod pokličkou zvolna vaříme 50-60 minut, až omáčka zhoustne a ztmavne. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, 2 lžícemi koriandru a červenou chilli papričkou, osolíme, bez pokličky prudce vaříme 2-3 minuty.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme olejem. Potom je upravíme do nahřátých talířů, polijeme omáčkou, posypeme nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a zbylým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept