Marocké jehněčí s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocké jehněčí s nudlemi
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33427 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
5 g | Garam masala |
600 g | Jehněčí maso |
5 g | Kmín mletý |
30 g | Koriandr čerstvý |
5 g | Kurkuma |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 310,0mg |
Draslík | 327,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocké jehněčí s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a najemno nakrájený zázvor smažíme na másle na malém ohni dozlatova. Přidáme mleté chilli koření, kurkumu, koření garam masala a kmín. |
2 | Vmícháme mleté maso, důkladně je prosmažíme. Vmícháme rajčata, cukr, sůl a vodu, pod pokličkou zvolna vaříme 50-60 minut, až omáčka zhoustne a ztmavne. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, 2 lžícemi koriandru a červenou chilli papričkou, osolíme, bez pokličky prudce vaříme 2-3 minuty. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme olejem. Potom je upravíme do nahřátých talířů, polijeme omáčkou, posypeme nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a zbylým koriandrem. |