Recept

Lehký nákyp s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33428
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Cibule
15 g Citronová kůra
210 g Losos ve vlastní šťávě
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
125 g Těstoviny tubettini
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 250kJ
10% Sacharidy 37 g
36% Tuky 27 g
52% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Lehký nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem.

2

Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept