Lehký nákyp s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký nákyp s těstovinami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33428 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
15 g | Citronová kůra |
210 g | Losos ve vlastní šťávě |
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
125 g | Těstoviny tubettini |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 341,1mg |
Draslík | 312,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Losos ve vlastní šťávě, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny tubettini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem. |
2 | Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C. |