Kuře v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v parmské šunce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Kuřecí prsa |
8 plátek | Šunka parmská |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1,5 dl | Víno červené |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 794,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Šunka parmská, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Rozmačkáme sýr a naplníme kapsy. Kuřecí prsíčka zabalíme do dvou plátků parmské šunky, převážeme nití. |
2 | Do pánve nalijeme kuřecí vývar a víno a přivedeme směs k varu. Přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme kuřecí prsíčka, dusíme 15 minut. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé. |
3 | Omáčku rozehřejeme, dokud nezhoustne a částečně se nevypaří. |
4 | Odstraníme nitě, porce nakrájíme, dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |