Roládový dort želva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roládový dort želva
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3343 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
800 ml | Džus jablečný |
250 g | Jahody zahradní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
1 ks | Roláda čokoládová |
500 g | Tvaroh jemný |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 71,8mg |
Draslík | 297,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 83,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Džus jablečný, Jahody zahradní, Roláda čokoládová, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškotový korpus vaječný, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roládový dort želva postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme želatinu v džusu. |
2 | Máslo s cukrem ušleháme, přidáme tvaroh a želatinu. |
3 | Mísu vyložíme plátky rolády, zalijeme půlkou tvarohové hmoty a poklademe ovocem. |
4 | Zalijeme zbytkem krému a přiklopíme korupusem. |
5 | Necháme ztuhnout, vyklopíme a dozdobíme hlavu, nohy a ocásek. |