Kuře na arašídech a sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na arašídech a sezamu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Arašídy |
250 g | Brokolice |
250 g | Klasy kukuřičné mražené |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
2,5 dl | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 847,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Olej sezamový, Paprika červená, Pomerančová šťáva, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Brokolice, Klasy kukuřičné mražené, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na arašídech a sezamu postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájené maso, smažíme 5 minut. Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky, pokrájenou papriku a kukuřičné klásky. |
2 | Rozmícháme pomerančovou šťávu se sójovou omáčkou a solamylem. Přidáme směs za neustálého míchání do pánve a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme sezamová semínka a arašídy, povaříme 4 minuty. |
3 | Hotové jídlo přendáme do ohřáté mísy a podáváme. |
Poznámka
Kuřecí prsa bez kosti a kůže. Doporučujeme podávat s rýží.