Kuře ala Karahí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře ala Karahí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Garam masala |
1 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
750 g | Kuřecí maso vařené |
0,5 kávová lžička | Máta sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 7,0mg |
Draslík | 93,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kořeněné máslo Ghee, Kuřecí maso vařené, Máta sušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře ala Karahí postup přípravy receptu:
1 | V karhai či woku rozehřejeme ghí. Přidáme pokrájený česnek a cibuli a na prudkém plameni smažíme 4 minuty. Vmícháme garam masalu, mátu, bobkový list a koriandr. Přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme na prudkém plameni 5 minut. Přilijeme vývar a 10 minut povaříme. |
2 | Přimícháme sůl a ihned podáváme. |
Poznámka
Karhai je široká silnostěnná pánev, používaná v Indii na přípravu pokrmů.