Jednoduchý recept

Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33435
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

115 g Fazolové lusky zelené
115 g Fazolové výhonky
115 g Hrachové lusky
0,5 ks Okurka salátová
0,3 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
115 g Zelí čínské
Zálivka
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička zelená
2 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Kokosový krém
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka rybí
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 584kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 188 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2

Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.

3

Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.

Poznámka

Salát můžeme použít také jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept