Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33435 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
115 g | Fazolové lusky zelené |
115 g | Fazolové výhonky |
115 g | Hrachové lusky |
0,5 ks | Okurka salátová |
0,3 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
115 g | Zelí čínské |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička zelená |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kokosový krém |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 347,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrachové lusky, Okurka salátová, Salát ledový, Sůl, Zelí čínské, Česnek, Cukr krupice, Kokosový krém, Limetka, Máta, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Chilli paprička zelená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme. |
3 | Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť. |
Poznámka
Salát můžeme použít také jako přílohu k masu.