Recept

Zeleninové placičky s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 33436
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
150 g Celer řapíkatý
70 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná celozrnná
150 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Pohanka loupaná
150 g Pórek
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
11% Sacharidy 40 g
142% Tuky 106 g
21% Sodík 429 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zeleninové placičky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.

2

Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit.

3

Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem.

4

Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut.

Poznámka

K zeleninovým placičkám podáváme svěží zeleninový dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept