Zeleninové placičky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové placičky s bylinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 33436 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Celer řapíkatý |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
150 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pohanka loupaná |
150 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 144,6mg |
Draslík | 273,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pohanka loupaná, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové placičky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby. |
2 | Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit. |
3 | Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem. |
4 | Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut. |
Poznámka
K zeleninovým placičkám podáváme svěží zeleninový dip.