Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33437 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
230 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Papaya |
1 ks | Rajčata |
120 g | Salát ledový |
1 l | Voda pitná |
110 g | Zelí čínské |
Zálivka | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kokosový krém |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 60,4mg |
Draslík | 887,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 178,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Papaya, Rajčata, Salát ledový, Voda pitná, Zelí čínské, Chilli omáčka, Cukr krupice, Kokosový krém, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě. |
2 | Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme použít jako lehký oběd nebo jako přílohu k masu