Jednoduchý recept

Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33437
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
230 g Krevety tygří - loupané
2 ks Papaya
1 ks Rajčata
120 g Salát ledový
1 l Voda pitná
110 g Zelí čínské
Zálivka
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kokosový krém
1 hrst Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka rybí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 104kJ
10% Sacharidy 35 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 193 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě.

2

Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme.

Poznámka

Salát můžeme použít jako lehký oběd nebo jako přílohu k masu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept