Krevety s nudlemi a sladkou zázvorovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s nudlemi a sladkou zázvorovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33438 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 ks | Krevety tygří - loupané |
85 g | Nudle rýžové |
2 dl | Olej slunečnicový |
3 ks | Řasa Nori |
Omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 22,5mg |
Vláknina | 842,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nudle rýžové, Olej slunečnicový, Cukr krupice, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Řasa Nori, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s nudlemi a sladkou zázvorovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou, necháme louhovat 1-2 minuty, scedíme a odložíme. Placky nakrájíme na proužky o rozměru cca 5x1 cm. |
2 | Připravíme omáčku. V menším hrnci přivedeme k varu sójovou omáčku s cukrem a přidáme nastrouhaný zázvor. Povaříme 1-2 minuty, poté scedíme a necháme vychladnout. |
3 | Konce proužků chaluhových placek navlhčíme a upevníme pomocí nich nudle kolem silnějších částí krevet. V pánvi s vloženým drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 175 °C. Krevety smažíme po dvou, dokud nudle nebudou mít zlatohnědou barvu. Závitky přeřízneme v místech kde proužky nori drží celý závitek pohromadě. Zároveň tedy překrojíme i krevetu. Jednotlivé poloviny osušíme na papírové utěrce, rozdělíme na talíře, omáčku dáme do misky a podáváme zvlášť. |
Poznámka
Zázvor cca 2 cm velký kousek.