Makovec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makovec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3344 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mák mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 287,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makovec postup přípravy receptu:
1 | Vejce třeme s cukrem do pěny a přidáme citronovou kůru, mléko, mák a mouku s kypřicím práškem. |
2 | Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Vkládáme do nevyhřáté trouby, aby makovec zvolna kynul. Pečeme asi 30-40 minut. |
3 | Po vychladnutí můžeme makovec rozkrojit a potřít marmeládou. |