Pečeně plněná klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně plněná klobásou
Pečeně plněná klobásou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33441 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Klobása - Čabajka |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
20 g | Zázvor mletý |
1 kg | Hovězí maso zadní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 561,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar z hovězích kostí , Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečeně plněná klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu nakrájíme na tenké pásky, kterými prošpikujeme maso. |
2 | V hrnci roztopíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme osolené a prošpikované maso, z každé strany ho opečeme. |
3 | Zalijeme vývarem, okořeníme, přidáme zázvor, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 120-150 minut. Po dobu pečení poléváme maso vývarem a potíráme máslem. |
4 | Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a šťávu zahustíme: Na pánvičku dáme sádlo, mouku zapražíme dorůžova, posypeme sladkou paprikou a vylijeme do hrnce. |
Poznámka
Naporcované maso dáme na talíř, vedle nalijeme omáčku. Jako příloha můžou být vařené brambory.