Recept

Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33443

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
22,4 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Sherry brandy
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
310 g Sýr Ricotta
45 g Višně
2 dl Voda pitná
85 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
4% Sacharidy 15 g
59% Tuky 44 g
2% Sodík 46 mg
17% Bílkoviny 10 g

Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout.

2

Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

3

Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku.

4

Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky.

Poznámka

Moučník se připravuje 15 minut a nejméně 30 minut mrazí. Nejlepší je nechat moučník chladit celou noc nebo do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept