Zapékané hovězí na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané hovězí na zelenině
Zapékané hovězí na zelenině
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
3 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Muškátový květ |
20 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
200 g | Sádlo škvařené |
210 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 332,1mg |
Draslík | 856,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Muškátový květ, Ořechy vlašské, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané hovězí na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit. |
2 | Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct. |
3 | Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí. |
Poznámka
K tomuto jídlu se hodí jako příloha houskový knedlík anebo rýže.