Recept

Zapékané hovězí na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 33445
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
3 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Muškátový květ
20 g Ořechy vlašské
4 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
200 g Sádlo škvařené
210 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
7 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 550kJ
3% Sacharidy 11 g
65% Tuky 49 g
33% Sodík 670 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapékané hovězí na zelenině postup přípravy receptu:

1

Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit.

2

Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct.

3

Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí.

Poznámka

K tomuto jídlu se hodí jako příloha houskový knedlík anebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept