Recept

Kroupomasové karbanátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 33447
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Kroupy ječné
400 g Maso mleté - mix
2 dl Olej rostlinný
200 g Paprika zelená
7 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
30 g Sádlo škvařené
100 g Salát hlávkový
200 g Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
13% Sacharidy 48 g
78% Tuky 58 g
45% Sodík 905 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kroupomasové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Kroupy propereme ve studené vodě, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni, až je z nich skoro kaše.

2

Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, přemístíme ji do mísy. Přidáme rozvařené kroupy, mleté maso, vejce, sůl a pepř, důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky, servírujeme na tácu vyloženém natrhaným hlávkovým salátem, obložené nakrájenými rajčaty a paprikou.

Poznámka

Obměna - místo krup může být rybí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept