Kroupomasové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupomasové karbanátky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Kroupy ječné |
400 g | Maso mleté - mix |
2 dl | Olej rostlinný |
200 g | Paprika zelená |
7 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
30 g | Sádlo škvařené |
100 g | Salát hlávkový |
200 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 236,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupomasové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propereme ve studené vodě, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni, až je z nich skoro kaše. |
2 | Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, přemístíme ji do mísy. Přidáme rozvařené kroupy, mleté maso, vejce, sůl a pepř, důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky, servírujeme na tácu vyloženém natrhaným hlávkovým salátem, obložené nakrájenými rajčaty a paprikou. |
Poznámka
Obměna - místo krup může být rybí maso.