Škvarková pomazánka s kapií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarková pomazánka s kapií
Škvarková pomazánka s kapií
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33448 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hořčice |
100 g | Kapie sterilovaná |
4 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 43,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapie sterilovaná, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarková pomazánka s kapií postup přípravy receptu:
1 | Na strojku na maso pomeleme škvarky, okurky, kapii, vařená vejce (ale jen bílky) a cibuli. V misce dobře promícháme a přidáme hořčici, žloutky z vejce, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Pomazánku přeložíme do skleníček, zavíčkujeme a skladujeme v lednici, anebo na chladném místě. |