Recept

Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33449
Kategorie: Rizota

Ingredience

330 g Borůvky
170 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Rýže Arborio
1 kávová lžička Skořice mletá
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 ml Víno červené
9 šálek Maliny
3 hrnek Ostružiny
375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 430kJ
44% Sacharidy 159 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 12 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami postup přípravy receptu:

1

Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple.

2

V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.

3

Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku

4

dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla.

5

S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali.

6

Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept